warme woonkamer styling

Woonkamer met warme kleuren – Interieurstyling

Voor een woning in Diemen mocht ik aan de slag met een interieurstyling advies voor de woonkamer. De eigenaren waren klaar met de donkere tinten en wilden graag een woonkamer met warme kleuren en meer sfeer in hun kamer door eenheid. De kamer was geschilderd met donker grijze krijtverf op de muren en er stonden veel losse kleine meubels. Ze wilden graag de bank behouden, maar de indeling mocht anders. Er mocht ook een nieuw tv meubel komen en nieuwe verlichting. Daarnaast misten ze de gezelligheid, en dus mocht ik om het plaatje compleet te maken ook helpen met de afstyling van dit project!

Interieuradvies:

Ik ging eerst aan de slag met een advies waarin ik het volgende heb opgenomen:

  • Moodboard met sfeer
  • Nieuwe Indeling
  • Verlichtingsplan
  • Kleuradvies

De eigenaren zijn zelf erg handig. Aan de hand van mijn gegeven advies zijn ze daarom eerst zelf aan de slag gegaan met het creëren van de nieuwe basis in het huis. De muren zijn eerst allemaal wit geschilderd. Daarna is er de achterwand in een mooie nude roze kleur geschilderd. En het raam met kozijn naar de hal kregen een mat zwarte kleur. Door dit kozijn een gewaagde kleur te maken, geef je contrast aan de ruimte. Het werkt heel goed voor deze ruimte om in die hoek een donker element te creëren. Had ik dit niet gedaan, dan had het te zoet sappig gebleven. Nu is het een fijne gezellige woonkamer met warme kleuren en is het door de zwarte en okergele details allemaal mooi in balans.

Woonkamer met stoere details

interieurstyling sfeer in huis maken

Hergebruikte ladekast

De ladekast welke nu achter de bank staat hadden ze al. Op zich een prima meubel voor opbergmogelijkheid, daarom besloot ik hem te behouden in het ontwerp. De kast kreeg wel een nieuwe look. Deze was van blanco hout met zwarte metalen greepjes, hij stond op de plek waar nu de tv staat. Om deze beter in het nieuwe interieur te laten passen, werd hij verplaatst naar de muur achter de bank. Daarna is hij meegeschilder met de nude roze muur kleur, waardoor het minder rommelig oogt. Ook werden er nieuwe leren handgreepjes opgezet in een bruine leer kleur.

ladekast met leren greepjes

woonkamer interieur ontwerp

Leren handgreepjes

Kamer met nude roze kleur

De indeling werd daarna veranderd. De bank werd verplaatst naar het midden van de kamer. Soms oogt een ruimte veel groter als je de grote meubels van de muren af zet. In dit geval stonden alle meubels tegen de muren aangeplakt. Door de bank in het midden te zetten creëer je lucht en ruimte. Ook krijg je hierdoor een groter zitgedeelte waardoor je je hele woonkamer beter benut. Een groot kleed eronder bakert het zitgedeelte mooi af en geeft veel warmte aan het huis.

woonkamer met warme kleuren en grote bank

grote hoekbank in de woonkamer

woonkamer met roze en okergeel

Het tv meubel is van steigerhout gemaakt. Ik vond het mooi om 1 groot meubel te creëren waar je onder ander de tv op heb, maar waar ook nog ruimte is voor een mooie vaas met bloemen of wat kandelaren. Door te kiezen voor 1 groot meubel oogt het groter. Meerdere kleien meubels bij elkaar staan vaak rommelig en vol.

groot tv meubel van hout

tv meubel hout

groot wit tv meubel

Planten interieur

Werkplek in de woonkamer:

Verder is de verlichting aangepakt. Er is bij het tv meubel een mooie sfeervolle verlichting opgehangen. Ook boven de bank hangt nu een lamp. De werkplek kreeg een andere plek achter de bank. Het blad werd op maat gemaakt en zwevend gemonteerd. Daarna meegeschilder met de muur voor het behoud van rust.

werkplek in de woonkamer maken

interieurstyling ontwerp

Afstyling:

Met onder andere wat gezellige kussens en een plaid op de bank, een mooie vaas en nieuwe bijzettafeltjes, werd het huis meteen wat gezelliger. Ook is er wat groen toegevoegd in de hoek op het tv meubel. Planten werken altijd goed, het geeft je huis meteen een levendige sfeer. Al met al is het nu een woonkamer met warme kleuren, gezelligheid, sfeer en een stoere touch door het zwarte kozijn en de okergele details!

Grote bol lamp karweiOkergele details woonkamergrote roze vaas Hella Jongerius ikeawoonkamer warmte en sfeer met zwarte details

Wil je ook meer warmte in je huis? Krijg je zelf niet de juiste sfeer en mis je eenheid en verbinding? Ik help je graag met een persoonlijk advies gebaseerd op jouw woonwensen. Vraag hier gratis het een eerste kennismakingsgesprek aan > C O N T A C T 

warme woonkamer styling

 

Gebruikte meubels en accessoires:

Witte bijzettafeltjes: Karwei 

Roze bureaustoel: IKEA

XL lichtbronnen boven tv meubel met XL fitting: Praxis

Vaas op dressoir: Limited edition van IKEA, ontwerpster Hella Jongerius

Jute kleed XL: IKEA

Lamp boven de bank: Leitmotiv, present time 

Plaid op de bank en klein okergeel kussentje: Kussoo

Rond rood kussen: Rocaflor

Etnische kussens met print geel en bruin: Nona pillows

Overige accessoires: o.a. bij Loods5 en Karwei

Kleurnummers:

Kleur roze achter de bank: Kleurnummer:

Zwart kozijn: Kleurnummer:

 

Volg Pastel en Staal blogs ook via: