Badkamer met tweedehands materialen
Binnenkijken Interieur Blog Vintage inspiratie

Vintage badkamer met tweedehands materialen

Voor de vintage badkamer in ons nieuwe huis wist ik dat ik niet voor standaard zou kiezen. Zo ging ik bijvoorbeeld opzoek naar tweedehands materialen voor het wastafel meubel. En koos ik voor contrasterende kleuren als zwart en roze. Maar ook voor verschillende materialen zoals hout, beton, koper en keramiek. Alles komt mooi samen doordat de kleuren en materialen terug komen op verschillende plekken in de badkamer. Ik vond het een leuke zoektocht en vertel graag hoe ik op ideeën kwam voor onze vintage badkamer en waar ik alle materialen gevonden heb.

Roze tegels in de douche

Dé perfecte tegel

Het begon eigenlijk allemaal met de zoektocht naar een mooie vloertegel. We wilden een vrolijke, niet alledaagse tegel. Dus geen standaard grijs of wit, maar wat we wel wilden wisten we ook nog niet precies. Totdat we in onze zoektocht tegen dé perfecte tegen aanliepen. Althans dat vond ik meteen, mijn vriend moest wel even wennen aan het idee van roze en mint groen als basis in de badkamer. De tegel is een Portugese cementtegel en kwamen we tegen bij Desingtegels.nl. Toen ik de tegel zag kwamen al mijn idee voor de badkamer pas echt samen. Ik vertelde mijn vriend dat ik het wilde combineren met zwarte accenten en een stoer wastafel meubel. Hij zag het nog niet helemaal voor zich, maar had wel vertrouwen in mijn plannen en zo werd dit de basis!

Bij Desingtegels hebben ze heel veel keuze in tegels in heel veel vormen en kleuren! Leuk als je een originele vloer of wand wilt met tegels in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Ook in de kleurenstelling is er veel mogelijk. Onze kleur was niet standaard, en was eigenlijk een proef tegeltje dat er toevallig stond. Maar ze konden hem wel speciaal voor ons laten maken! Zo krijg je een nog uniekere tegelvloer!

Een roze douche

De roze douchetegels zijn van de VTwonen collectie Villa pink (mat). We kochten ze bij Altach . Lang was er het idee om witte tegels in de douche te gebruiken. Mijn vriend dacht dat het wat te zoet zou worden met de roze tegels in de badkamer. Ik ben blij dat we het wel gedaan hebben! De zwarte douchekop en glasplaat met zwarte lijst zorgen samen met de betonnen vloertegel in de douche voor een mooie tegenhanger bij het roze.

badkamer met roze en zwart

Ik koos expres voor een grijze voeg. Het is zo net wat stoerder als dat je voor een witte voeg zou kiezen.

De roze tegels van de douche liet ik terug komen achter de wc, met dezelfde grijze voeg. Ik koos ervoor om de rest van de badkamer te stucen en schilderen. Dit om het een beetje contrast te geven en met alleen maar tegels zou het te druk zijn geweest. Zelf hou ik ook niet van een badkamer met alleen maar tegels, dus die keuze was snel gemaakt.

Tweedehands badkamermeubel

Om van de badkamer een echte vintage badkamer te maken, ging ik voor het wastafel meubel op zoek naar tweedehands materialen. Voor de wasbak vond ik een oude witte trog die uit een Amsterdamse school kwam. Hij was nog in hele goeie staat, alleen heel vies. Dus na een goede schoonmaak was hij weer als “nieuw”.

De vintage trog was natuurlijk al een super vondst voor de badkamer. Maar de echte Eye-catcher is toch wel de oude houten werkbank! Deze stond op een Facebook verkoop pagina en was gratis op te halen. Je leest het goed, hij was écht gratis. Best uniek voor zo’n oude werkbank, want meestal zijn ze enorm duur. De oude witte trog van keramiek paste er precies op.

badkamer met roze en mint groen
vintage badkamer meubel

Koperen kraan

De kraan is ook wel een heel gaaf element in de badkamer. Ik wilde absoluut geen nieuwe kraan, omdat het wel moest passen bij het vintage badkamermeubel. Daarom bedacht ik een kraan van koperbuis. Ik ontwierp hem en mijn vader heeft hem gemaakt. Door het koper te buigen en er ouderwetse “brandkranen” als draaiknoppen op te zetten.

koperen kraan

Look a like stalen pui

Omdat onze badkamer geen echt daglicht heeft, bedacht ik het houten frame met melkglas ramen. Hierdoor heb je wel licht, maar geen directe inkijk. Eigenlijk wilden wij een echte stalen pui. Maar dit was te prijzig doordat het allemaal schuin was. We hebben doorboor zelf een look a like stalen pui van hout gemaakt. Het houten frame is gemaakt van balken en latten en schilderde we daarna zwart. Zo past het mooi bij de andere zwarte details in de badkamer.

stoere badkamer zwart stalen pui

De oude deur die erin zit is een oude houten schooldeur. Deze was eerst rood, en we schuurden hem bijna helemaal kaal. En vonden dat eigenlijk wel een leuk effect geven bij het eiken gebint wat zichtbaar is, en de houten werkbank. Dus we hebben de deur zo gelaten!

Badkamer met tweedehands materialen

Accessoires in de vintage badkamer

De betonnen spiegels boven de wastafel zijn zijn van Sissy Boy. Het vintage kastje is van metaal, en hierin zitten al onze verzorging producten “verstopt”. De roze kratjes onder de werkbank zijn van Hema. Verder heb ik in wat details de mint groene kleur die in de tegels zit laten terug komen. Zoals het mintgroene tandenborstel bekertje en de mint groene handdoeken van Ikea. De vintage look scheeps wandlamp boven het wastafelmeubel is in een nieuw jasje gestoken. Ik kocht deze bij Snoerboer .nl en hij is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Hiervan hebben we ook twee hanglampen in de nok!

vintage in de badkamer
Dit artikel is no-spon. En puur tot stand gekomen om mijn enthousiasme met jullie te delen!
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *