Bloemen in de slaapkamer
Binnenkijken Interieur Blog Kleur inspiratie Planten Styling tips

Slaapkamer styling met kleurrijke plukbloemen

Ik ben vóór bloemen en planten in huis! En dan bedoel ik écht overal in huis! Dus bloemen gebruiken bij de styling van de slaapkamer hoort daar voor mij zeker ook bij! Bloemen laten een interieur tot leven komen. Ze voegen rust en kalmte toe en geven het geheel een weelderige sfeer. Een romantische slaapkamer styling om bij weg te dromen. Dat is dan ook wat ik elke dag doe in onze slaapkamer vol bloemen!

Kleurrijke slaapkamer styling

Welke bloemen kies ik?

Ik snap je helemaal als je zegt; zonde, ik ga die mooie bos toch niet op de slaapkamer zetten! Wees gerust dat heb ik ook niet gedaan, die mooie bos staat nog gewoon op de eettafel te pronken. Wat ik wel deed om een kleurrijke slaapkamer styling te creëeren, was naar een bloemenwinkel gaan om daar een stel losse plukbloemen uit te zoeken!

Kies bloemen die lang mooi blijven, of welke kunnen indrogen. Zoals bijvoorbeeld de Dille bloem of Craspedia’s. Zo heb je extra lang plezier van bloemen in je slaapkamer.

Slaapkamer styling met plukbloemen

Budget-proof bloemen in de slaapkamer

Een flink budget om elke week verse plukbloemen bij de bloemenzaak te halen, heb ook ik niet. Maar van een mooie slaapkamer styling wil ik wel elke week kunnen genieten. Een mooie manier om hierop te bezuinigen, is door de bloemen van de bloemenzaak aan te vullen met bloemen uit eigen tuin! Zaai bijvoorbeeld in het voorjaar wat plukbloemen in een border of bak. Je zult hier een hele tijd plezier van hebben in je tuin. Maar je kunt er ook af en toe een bloemetje uit plukken voor op de slaapkamer!

Je kunt ook wat bloemen uit de berm plukken, of tijdens je wandeling in de natuur. Maar maak het niet te gek, de bijen zullen je dankbaar zijn als je ook wat laat staan!

Slaapkamer styling

Verzamel al je kleine vaasjes bij elkaar en maak er een weelderig tafereel van. Bij het samenstellen voor de bloemen in de slaapkamer let ik onder andere op dat er hoogte verschil in de bloemen zit. Verder zoek ik voor de slaapkamer styling een mix van levendige kleuren bij elkaar!

Geen vaasjes in huis? Gebruik gewoon wat drinkglazen. Of ga naar de plaatselijke kringloop om een paar mooie budget exemplaren te scoren!

Interieur styling met losse bloemen een romantische sfeer creëeren.

Bloemen in de slaapkamer maken het geheel levendig. Een goeie manier dus om wat meer warmte en weelderigheid in de ruimte aan te brengen. Ik ben benieuw of jullie al wat groen in de slaapkamer hebben staan? Wist je trouwens dat planten en bloemen in de slaapkamer ook nog eens super gezond voor je zijn. Genoeg reden dus voor het toevoegen van bloemen in de styling van jouw slaapkamer! En als je dan toch bezig bent, een bloemetje in de badkamer staat ook niet verkeerd 😉

Slaapkamer inspiratie
Interieur styling Scandinavisch vintage combineren.
Stylingtips voor de slaapkamer


Roze rode dekbedovertrek: Wehkamp
Ronde spiegel: Ikea
Vintage kastjes en glazen vaasjes zijn Marktplaats vondsten.

Dit artikel is no-spon. En puur tot stand gekomen om mijn enthousiasme over styling met jullie te delen! 

Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

2 Reacties

  1. Prachtige bloemen en foto’s! Ik ben gek op de kleuren en geuren die bloemen toevoegen, ze kunnen de hele dag opfleuren!

    1. Pastelenstaal zegt:

      Wat een leuke reactie! Ja zo mooi wat bloemen kunnen doen in huis! En vooral voor je humeur he! Liefs Ayla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *