Pickler Triangle We Wood It
Interieur Blog Kinderkamer inspiratie

Een Pikler Triangle kiezen? 5 tips en mijn ervaring.

De Pikler Triangle is een duurzaam houten klimrek waar kinderen van verschillende leeftijden enorm lang en veel spel plezier van hebben. Kinderen vanaf 6 maanden tot 6 jaar leren met met de Pikler driehoek klimmen, staan en hun evenwicht verdelen. Ze ontdekken spelenderwijs wat hun lichaam kan en kunnen vrij bewegen. De Pikler driehoek is een open ended speeltoestel, waar kinderen hun eigen spel, en fantasie in kunnen gebruiken. In deze blog deel ik mijn ervaring met de Pikler Triangle van We Wood It. Voor mijn zoontje van 1,5 en mijn dochter van 4 jaar is dit Pikler speeltoestel inmiddels dikke favoriet in huis. Een hele goede investering dus voor uren speelplezier. Ik deel daarom graag waarom ze er zo blij mee zijn, spel tips en waar je op moet letten bij het kopen van een Pikler Triangle.

Ik was al even op zoek naar een goede Pikler Triangle, vooral voor mijn zoontje van toen nog geen jaar. Hij was nog niet erg aan het bewegen in het eerste jaar, en ik wilde hem graag op een natuurlijke manier stimuleren, zodat hij zelf kon gaan experimenteren met vrij bewegen. De Pikler driehoek leek mij hiervoor perfect. Emmi Pikler, de bedenker van de Pikler Driehoek, heeft de klimdriehoek ook speciaal ontworpen om de vrije bewegingen van ieder kind, in zijn eigen tempo en vaardigheden te kunnen laten ontwikkelen.

Klimrek baby

5 Tips om de beste Pikler driehoek te kopen:

De Pikler Triangle van We Wood It was voor mij de beste keuzes in het Pikler driehoeken aanbod van dit moment. Er zijn best wat verschillende soorten Pikler driehoeken verkrijgbaar. Maar de kwaliteit verschilt nogal. Let bij de aanschaf van een Pikler driehoek daarom altijd op de volgende punten:

  • De Vorm: Kies voor de originele driehoek vorm. Een Pikler Triangle heet niet voor niks
    “Triangle”/ “Driehoek”. De driehoek zorgt voor de stevigheid en is qua constructie het sterkste. Er zijn tegenwoordig ook veel klimtoestellen in andere vormen verkrijgbaar. De Pikler Triangle is naar mijn idee niet alleen de sterkste, maar bied naar onze ervaring ook genoeg mogelijkheden tot spel. Daarnaast blijft het klimmen een uitdaging per leeftijdscategorie van het kind. Je hebt geen groter rek nodig, een kind gebruikt zijn eigen fantasie en spel!
  • De Spijlen afstand : Een goede Pikler Triangle heeft alle spijlen op gelijke afstand van elkaar zitten. Dit heeft te maken met het reactie vermogen van de hersenen van een kind. Een kind die de eerste stap maakt op het klimtoestel, verwacht diezelfde beweging en afstand voort te kunnen zetten. De spijlen moeten verder niet te groot zijn, om zo genoeg grip te hebben. En aan de bovenkant zit maar 1 spijl, om gevaarlijke situaties (zoals bovenop staan) te voorkomen.
  • Uitstekende onderdelen: Let bij het kopen van een Klimdriehoek voor je kind ook goed op dat er geen uitstekende onderdelen als schroeven en draaiknoppen op het rek zitten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren als ze er bijvoorbeeld aan blijven haken, of kleding die vast komt te zitten tijdens het klimmen.
  • Opklapbaar: Dit vind ik vanuit het ouder oogpunt een belangrijke. Zorg ervoor dat het rek makkelijk opklapbaar is. Vooral als je niet altijd ruimte hebt voor een klimrek in de woonkamer. Doordat de Pikler Triangle inklapbaar is, kun je het makkelijk even weg zetten. Zo hebben wij de Pikler nu bijvoorbeeld onder de bank liggen, en kunnen we hem er zo bij pakken.
  • De Afwerking: Vind ik ook een heel belangrijk punt. Kies voor een natuurlijke hout soort met een mooie en kindvriendelijke afwerking als olie of wax laag. Dat laatste vind ik vooral aan te raden, omdat kleintjes alles aftasten met hun mond en ze intensief zullen spelen met het klimrek.

Het klimrek van We Wood it voldoet aan alle bovenstaande eisen. Het is een Pikler Triangle in de originele vorm, met juiste spijlenafstand en spijlformaat, geen uitstekende onderdelen, volledig en makkelijk inklapbaar en met een kindvriendelijke verf en houtolie afgewerkt.

Pickler Triangle

Onze ervaring met de Pikler Triangle van We Wood It

We Wood It is een duurzaam bedrijf dat houten speelgoed speciaal voor kinderen maakt. Hun standaarden liggen hoog, zo wordt elk product met veel aandacht nauwkeurig in elkaar gezet en ook gecontroleerd.

Toen wij de Pikler Triangle binnen kregen was ik echt verrast over de mooie kwaliteit hout en de stevigheid van de driehoek bij uitklappen. De We Wood It Pikler is verder verfijnd met een mooie subtiele pastel kleur op de spijlen. En alles is afgewerkt met een mooie matte olie, die ook nog eens kindvriendelijk is. Het hout voelt hierdoor heel zacht aan kan niet splinteren, ideaal voor intensief gebruik door kinderen. Gebruik de tijdelijke kortingscode: AYLA10 voor 10% korting op de Pikler Triangle van wewoodit.com

We Wood It

Daarnaast zit er bij de Pikler Triangle van We Wood It, een houten plank. Deze plank is verstelbaar in hoogte aan de Pikler driehoek. Daarnaast kun je de plank ook omdraaien. Aan de ene kant heb je een glijbaan, en aan de andere kant zitten handvaten om mee naar boven te klimmen. Deze twee mogelijkheden geven nog meer spelplezier aan de Pikler Driehoek.

Het Pikler Triangle van We Wood is verder CE-gecertificeerd. Triangel is 72 cm hoog, 66 cm breed en 82 cm lang (in geopende toestand). De houten plank past er perfect op en is 100 cm lang en 40 cm breed.

Volop spelmogelijkheden met een klimdriehoek:

De open einde spelmogelijkheden van de Pikler Triangle zijn eindeloos. Zo speelde mijn zoontje er eerst veel onder, toen hij net kon kruipen. Dan maakte ik er een huisje onder, door een doek over de driehoek te hangen. Mijn dochtertje van 4 vond dit trouwens ook geweldig qua fantasie spel! Dat is het leuke van de Pikler Triangle, hij hoeft in principe niet te worden aangepast als je kind groeit, omdat het voor alle leeftijden en ontwikkelingen speluitdagingen bied. Kinderen kunnen met het rek zelf ontdekken en hebben de ruimte om vrij te spelen en te leren.

Mijn zoontje klom er bijvoorbeeld eerst onderdoor, daarna trok hij zichzelf op en stond er tegenaan. Voorzichtig werd het eerste stapje gezet op de eerste spijl, en er weer af. Het is een bijzonder mooi proces om te zien. Kinderen voelen zelf goed aan hoe ver ze kunnen gaan in hun eigen tempo. Inmiddels is mijn zoontje 1,5 en durft hij al naar boven te klimmen, en met wat begeleiding (die hij vraagt) weer naar beneden. Mijn dochter van 4, klimt en klauterde er op los! Het is een echt klim aapje en is bijna elke dag wel op het rek te vinden.

Toevoeging van een speel plank

Door het toevoegen van de houten plank van We Wood It, zijn er nog meer speelelementen te bedenken. Door de plank met glijbaan kan laag te bevestigen, is het een laagdrempelige glijbaan voor kleintjes. Maar door hem op de bovenste spijl te bevestigen, is het een super glijbaan voor de grotere kindjes. Hier worden er ook regelmatig fantasie spellen gespeeld, dan moeten alle knuffels van de glijbaan af. Of word de glijbaan omgetoverd tot een auto snelweg, en rijden alle auto’s naar beneden.

Als je de plank omdraait, is er nog meer nieuws te ontdekken. Kinderen kunnen (zonder sokken) op verschillende hoogtes, leren om omhoog te klimmen via de handvaten die erop zitten. Hierdoor leren ze hun handen en voeten weer anders neer te zetten als op de spijlen van de Triangle. Waardoor ze andere balansen ontdekken en risico’s leren in te schatten.

Is een Pikler klimtoestel het geld waard?

Naar mijn idee is een Pikler Triangle dus een perfecte aanschaf waar je kind(eren) de eerste 6 jaren gegarandeerd spelplezier van gaan hebben. Het is ook een ontzettend leuk cadeau voor bijvoorbeeld de eerste verjaardag van je kind. De Pikler Triangle is wel prijzig. Maar omdat het duurzaam speelgoed is, die generaties mee kan, en waar je ontzettend veel spelmogelijkheden mee hebt, vind ik dat het dit zeker waard is. Mijn kinderen zijn er echt dol op, en spelen er ieder op hun eigen manier mee. Elke keer doen ze er iets anders mee, en leren ze in hun eigen tempo weer nieuwe bewegingen maken, en groeit hun zelfvertrouwen zichtbaar!

Je krijgt nu 10% korting op de gehele collectie houten open ended speelgoed bij wewoodit.com met de Code: AYLA10 Verzending is wereldwijd.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met WeWoodIt, en bevat gekregen artikelen. Ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik achter sta en waardevol vind om te delen. 
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *