vintage ledikant babykamer
Binnenkijken Interieur Blog Kinderkamer inspiratie Kleur inspiratie

Pastel babykamer met oudroze en okergeel

De droom van elke mommy to be, de babykamer inrichten! Je wilt het zo perfect mogelijk voor je kleintje. Maar soms loopt het anders. Zo liep bij ons de bouw van ons huis enorm uit tijdens mijn zwangerschap. Hierdoor kon ik mijn babykamer pas 3 maanden na de bevalling gaan realiseren. Maar toen ik eenmaal ‘los’ mocht, wist ik wél heel goed wat ik wilde; een pastel babykamer in vrolijk okergeel en oudroze kleuren.

pastel babykamer

Ik wist goed wat ik wilde. Het moest vooral een vrolijke babykamer worden. Een fijne plek met rust, maar waar ook kleur is gebruikt. Zo kwam ik voor mijn babykamer al snel uit bij pastel kleuren. Daarnaast okergeel omdat voor mij het ultieme zonnetje in huis is en ik enorm vrolijk wordt van die kleur. Dat mocht in deze kamer zeker niet ontbreken!

Meisjes Babykamer met okergeel

Babykamer met vintage meubels

Omdat ik tijdens de bouw niet zoveel kon doen, had ik wel tijd om half marktplaats af te zoeken naar een vintage ledikantje. Ik had precies in mijn hoofd hoe die eruit moest zien. Uiteindelijk vond ik een mooi exemplaar die wel een opknapbeurt kon gebruiken. En ook kocht ik een tweedehands vintage commode kastje die ik volledig opknapte. Ik was er zo een die met hoog zwangere buik druk aan het kwasten was. En dat terwijl ik er nog niet eens plek voor had, haha. Tja, nesteldrang….?

vintage ledikant babykamer
Schattige babykamer

Oud familie erfstuk in nieuw jasje

Omdat ik toch lekker bezig was met het opknappen van vintage meubels, besloot ik ook mijn oude speelgoedkastje een opknapbeurt te geven. Omdat ik het ledikantje en de commode vrij rustig had gehouden in wit en pastel roze, heb ik voor het kastje gekozen voor de vrolijke kleur okergeel. Niet wetende dat het kastje 3 lagen nodig had, begon ik vrolijk te schilderen. Al was het dan enorm veel werk, ik ben heel blij dat het kastje weer helemaal up to date is. Het kastje is al jaren bij ons in de familie en is een erfstuk van mijn oom Frits. Vroeger stond het altijd bij mijn ouders beneden met mijn speelgoed erin. Extra leuk dat ik het kastje nu voor de kleertjes voor mijn eigen dochtertje kan gebruiken.

Vintage meubels kinderkamer

Of ik blij werd toen ik eenmaal aan de gang kon? Ik was niet meer te houden. Toen de slaapkamers boven eindelijk ‘klaar’ waren voor inrichten, stond ik met verfkwast in mijn hand te poppelen om aan de slag te gaan. Als eerste heb ik alles wit geschilderd. Ik wilde de basis rustig houden omdat de kastjes en accessoires dan mooi tot hun recht konden komen. Maar naast het wit heb ik wel op de lange muur een lambrisering in het okergeel toegevoegd voor een instant zomer gevoel!

Meisjeskamer baby pastel kleuren

Knus hoekje onder schuin dak

Ik heb het ledikantje bewust onder het schuine dak geplaatst. Ik denk dat het voor kleine kinderen erg fijn is om geborgen te kunnen slapen. Het hoekje heb ik ook een vrolijk behangetje gegeven. Ik had eerst een ander behang uitgekozen voor de muur bij de commode, maar uiteindelijk werd dat mij te druk in deze kleine babykamer. Toevallig kwam ik bij de Nijhof in een sale bak een strook behang tegen van Eijffinger. Precies genoeg voor dit kleine puntje. Zo kreeg het hoekje een nog knusser gevoel. Boven het bedje hangen 3 roze vogeltjes van metaal. Die heb ik aan een draadje gemaakt en bevestigd aan het plafond. Een soort baby mobile maar dan niet bewegend en rustig. Een leuk detail!

pastel kleuren meisjeskamer
meisjeskamer bloemetjes behang

Toevoeging: Ik krijg veel vragen over het behang. Ik weet niet zeker of Eijffinger dit exacte behang nog in de collectie heeft. Je zou eventueel contact met hun kunnen opnemen > Eijffinger

Babykamer in verbinding met de ouderslaapkamer

Het is een hele kleine babykamer, gelukkig zit er een dakkapel zodat je er nog wel goed kunt staan. Maar alles past erin, en een kleintje heeft in het begin nog niet zoveel nodig. De grotere kinderkamers zijn in het andere deel van het huis, welke nog moeten worden opgeknapt. (volgend projectje) En ik vind het nu ze klein is ook wel heel fijn zo dicht bij mij. Vooral door de leuke houten deurtjes die in verbinding staan met onze slaapkamer, is het heel speels. En zeker de eerste periode ook erg handig met al die slapeloze nachten!

Babykamer meisje

Ik ben erg blij met hoe mijn pastel babykamer uiteindelijk geworden is. Ik vind het een vrolijk geheel, en een echte meisjeskamer geworden. Hopelijk halen jullie er wat inspiratie uit!

Liefs Ayla

Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *