Feestelijke lente tafel styling
Binnenkijken Interieur Blog Styling tips

Lente in huis, de tafel dekken in pastel kleuren.

Als ik de lente in huis wil halen, denk ik aan vrolijkheid, zon en zachte kleuren! Voor de paas tafel styling dit jaar heb ik dan ook gekozen voor pastel kleuren, aangevuld met wat gouden accenten! Ik vind de kleuren roze en geel altijd heel goed samen gaan. Nu heb ik dat al veel in ons interieur, maar voor deze tafel styling ging ik lekker over de top!

Pastel kleuren in huis

Feestelijke tafel dekken

Normaal dek ik de tafel met de paasdagen voor meer mensen. Maar door alle omstandigheden, vieren wij pasen nu simpel. Maar een mooi gedekte tafel hoort er natuurlijk wel bij! Ik heb de basis rustig gehouden. Bewust geen tafelkleed, maar wel 4 leuke licht roze placemats van een soort riet materiaal. Ik scoorde ze laatst bij de Kwantum. Daar komt trouwens ook het mooie gouden bestek vandaan! Super blij ben ik daarmee, want ons oude bestek was nodig toe aan vervanging. En zeg nou zelf dit staat toch gelijk veel feestelijker op tafel!

Pastel roze, geel en goud op tafel
Lente sfeer op tafel

De grote roze borden had ik al, en zijn van de Ikea. De leuke bordjes daarop met botanische planten zijn vintage vondsten. Ik heb ook 1 grotere variant die aan de muur hangt. Deze kleinere variant gebruiken wij gewoonlijk als ontbijtbordjes en pasten perfect bij deze feest tafel setting. De wijn en water glazen met roze glas, zijn ooit gekocht bij Van Dijk en Ko in Amsterdam. Het kleine witte hartjes bakje is van Hema. Met mijn favoriete Paas koekje erin! Die mogen nooit bij ons ontbreken tijdens Pasen! Maar meestal halen ze het Paas weekend niet eens!

Goud bestek
Lente in huis

Gouden accenten

De gouden accenten van het bestek komen terug in de gouden onderzetters van Ikea. Maar ook de eieren moesten eraan geloven. Die kregen een goud laagje welke ik opbracht met een gouden verf spuitbus! Staat toch net wat feestelijker aan tafel zo. De gouden eihouders zijn van Sissy boy.

Gouden eieren op tafel met pasen

Om de nog meer lente in huis te halen, plukte ik was Narcissen uit onze eigen tuin. Aangevuld met wat paas decoratie zoals de porseleinen konijntjes (vintage) en de pastel chocolade eitjes bij de Bakker om de hoek vandaan. Voor wat extra feestelijke versiering, heb ik het parelmoer ei lepeltje dat ik bij L’etoile store kocht, versierd met een papieren bloem, een droogbloemetje van Sostrene Grene en een strik van okergeel met goud bakkerstwine touw wat ik via Passie Bloom kocht.

Feestelijke styling op tafel
Styling met pastel kleuren

Ik ging dit jaar niet voor een ingewikkelde styling van de paas tafel. De lente in huis halen is niet zo moeilijk met wat verse bloemen en lente kleuren. Soms kom je met alles wat je in huis hebt al een heel eind. Hieronder nog wat fijne plaatjes en ik wens jullie fijne paasdagen met wie er om je heen is!

Liefs Ayla

Styling van de eettafel
Paastafel 2020
lente styling
Pastel interieur

Meer tafel styling inspiratie vind je hier: Tafel styling met Toon tafelklem

Dit artikel is no-spon. En puur tot stand gekomen om mijn enthousiasme met jullie te delen!
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *