Flexa verf kleuren interieur
Interieur Blog Kleur inspiratie

Flexa kleurinspiratie, in het Sikkens Experience Centre.

Als ik denk aan kleur in huis denk ik altijd het eerste aan verf! Een ontzettend belangrijke stap naar een sfeervol interieur is dan ook: Kleur bekennen. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Genoeg mensen die altijd witte muren houden omdat ze de stap niet durfen te maken. Eeuwig zonde, want juist door het toevoegen van kleur gebeurt er iets in je interieur. Kleur geeft warmte, voegt persoonlijkheid toe en doet wat met je humeur! Genoeg redenen voor mij om wat meer over kleur te weten te komen in het Sikkens Experience Centre tijdens een Flexa kleurinspiratie bloggersevent.

Het Sikkens Experience Centre vind je in Sassenheim. Gevestigd in het oude gemeentehuis, wat alleen al een prachtig pand is! Hier staat de beleving van kleur en verf centraal.

Flexa kleurinspiratie met mooi makkelijk verf

Het Flexa Bloggersevent was een “kleurrijk” feestje om bij te zijn. Allereerst gingen we aan de slag met een nieuw product: Flexa mooi makkelijk. We mochten een houten kringloop vondst uitkiezen uit de Flexa Flea Market en deze op knappen met de mooi makkelijk lak. Ik koos voor een leuk vintage school stoeltje met het oog op de toekomst! Hoe deze verf precies werkt zal ik in een andere blog uitleggen. Wel kan ik verklappen dat het een grondverf en lak in 1 is. Snel en makkelijk iets schilderen, ideaal dus! Ik heb gekozen voor de kleur: Mooi warmgrijs als basis. Daarna heb ik met afplaktape voor poreuze ondergronden een stuk afgeplakt en met de kleur Pink Nudity een vlak gemaakt.

Flexa mooi makkelijk meubel schilderen

De verf moest natuurlijk even drogen. Daarom hadden wij mooi even de tijd voor een Flexa kleurinspiratie presentatie door kleurexpert Heleen van Gent van AkzoNobel. Ze vertelde onder andere hoe zij en haar team de kleuren voor het jaar bedenken. Een intensief proces waarbij kleurexperts van over de hele wereld samen komen in het Flexa Colorlab. Ze bespreken de trends en tijdgeest van nu, en vertalen dat door naar wat consumenten verwachten van verfkleuren voor hun huis. Daarna bepalen ze de kleur van het jaar, wat dit jaar: Spiced Honey is! En daarbij kiezen ze passende kleurenpaletten die aansluiten bij die wensen. Leuk om te weten is dat deze kleurenpaletten over de gehele wereld gebruikt worden!

Kleur tips

Na een heerlijke lunch was het tijd voor kleur shoppen. Als je opzoek bent naar Flexa kleurinspiratie, kun je kijken op de papieren kleuren kaartjes zoals in de bouwmarkt te vinden zijn. Maar wist je dat de kleuren elkaar erg kunnen beïnvloeden doordat ze bij elkaar op 1 kaartje worden getoont. Flexa heeft daarom naast de kaartjes nog een aantal handige tools om je kleurkeuze te kunnen maken. Zo heb je de handige Visualizer app, om te kijken hoe een kleur op een muur zou kunnen staan. En kleine verf kleurentesters die je op de muur kunt gebruiken om echt te kunnen zien wat een kleur op jouw muur doet.

Er zijn namelijk meerdere factoren die kleur kunnen beïnvloeden. Zo heeft licht een belangrijke invloed, en ook omgevingskleuren. Heb je bijvoorbeeld een rode muur en je wilt de muur ernaast blauw schilderen, dan kan dit een heel andere kleur lijken dan als je een blauwe muur verft met alleen maar wit eromheen. Super handig dus om via deze twee wegen nog beter te kijken welke kleur het beste past, nog voordat je dat blik op de muur hebt zitten!

In het Sikkens Experience Centre is ook nog een museum te vinden over oude schilders ambachten en de evolutie en geschiedenis van verf. Ontzettend leuk om te zien hoe Schilders vroeger hun werk deden en hoe hun atelier eruit zag. In de rondleiding kwam ik onder andere te weten dat Flexa vroeger in 1923 onder de naam Speurders op de markt kwam. En vanaf 1955 pas onder de naam Flexa verder ging!

Kleurrijk is het nieuwe wit

Als onderdeel van AkzoNobel staat Flexa voor innovatief en is trendsetter op het gebied van kleur. Kijkend naar onder andere het jaarlijks terugkerende kleurentrendonderzoek, de ColourFutures en neem bijvoorbeeld de Schrobbare muurverf. Flexa wil met hun kleurinspiratie de wereld een stukje kleurrijker maken en laat ik daar nu ook een groot voorstander van zijn! Kleur voegt altijd wat toe! Ik zou zeggen ga aan de slag met Visualizer app en de kleurtesters om zelf uit te proberen welke kleuren passen binnen jouw interieur! Kom je er nog niet uit, of durf je net niet die stap te zetten om daadwerkelijk voor kleur te kiezen? Ik help je graag met een passend kleuradvies. Stuur me gerust een berichtje.

Liefs Ayla

Dit artikel gebaseerd op een inspirerende dag naar aanleiding van een
uitnodiging door Flexa voor hun Bloggersevent in het Sikkens Experience Centre.
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *