Etnische kussens op de slaapkamer
Binnenkijken Interieur Blog Kleur inspiratie Styling tips

Etnische kussens, voor een Bohemian slaapkamer.

Ik geef het maar gewoon toe, ik heb een kussen verslaving! Ik kan mooie kussens gewoon niet weerstaan! Toen ik de etnische kussens van Nona Pillows zag was ik meteen verkocht! Ontwerpster Manon kon mij vertellen dat elk kussen een bijzonder verhaal verteld, en dat er geen 1 hetzelfde is. Ik was al om toen ik de mooie etnische prints en kleuren zag, maar een kussen welke uniek is, is natuurlijk nóg verleidelijker voor een kussen junkie als ik. Ik gaf onze slaapkamer heel simpel en snel een andere look met een bohemian sfeer door deze bijzondere kussens te gebruiken en te combineren met warme tinten als okergeel, terracotta en roseterra!

Handgemaakte etnische kussens
Hoge slaapkamer met nok

Etnische kussens van Afrikaans textiel

Wat de etnische kussens zo bijzonder maakt is de stof. De kussens zijn gemaakt van Afrikaanse Mud Cloth. Dit is een stof die zijn oorsprong kent in Mali en welke handgemaakt word door de plaatselijke bevolking. Ze maken van smalle stroken handgeweven katoen een groot doek. Daarna word dit doek beschilderd met gefermenteerde leem welke minstens een jaar in aardewerk potten heeft gestaan. De leem is afkomstig uit de oevers van plaatselijke rivieren en is de kleurstof voor de patronen op het doek.

Etnische kussens
Manon heeft elk kussen een mooie naam gegeven, dit is kussen Francis!
En hieronder is het okergele kussen Nala te zien. Beiden gemaakt van Afrikaanse Mud Cloth.
Bohemian print kussen okergeel

Elk kussen betekent iets…

De decoratieve schilderingen van patronen zijn niet zomaar versiering. De abstracte, geometrische vormen en prints hebben betekenis en duiden op alledaagse voorwerpen, elementen uit de natuur en berichten over historische gebeurtenissen. Er staan dus heuse teksten op de kussens. Deze teksten waren bedoeld om door de eigen bevolking begrepen te worden. Sommige teksten en symbolen zijn inmiddels achterhaald, maar er zijn nog altijd symbolen die een mysterie zijn.

Er staat dus eigenlijk een unieke geheime taal op ieder kussen. Hierdoor heeft elk kussen een wel heel bijzondere betekenis!!!

Slaapkamer met warme tinten
Etnische kussens met prints

Styling met etnische kussens

Ik ben zelf echt weg van de bijzondere prints op deze kussens. Ze geven luxe en tonen expressie in je interieur! Heerlijk om dat etnische, bohemian sfeertje mee in huis te halen. De kussens voegen al gelijk zoveel toe dat de basis rustig kan blijven en je zo toch makkelijk en snel die fijne bohemian stijl te pakken hebt. Ik zelf heb naast de kussens gekozen voor warme tinten als oud roze, roest bruin, okergeel en terracotta. Dit versterkt dat boho gevoel en de kussens komen hierbij zo mooi tot zijn recht! Met het bohemien gevoel wat de kussens geven, kun je ook een fijne eclectische uitstraling maken. Ik deed dit door het mixen van verschillende stoffen en prints. Je kunt er geheel je eigen draai aan geven zodat het helemaal eigen wordt en de kussens echt bij jouw woonstijl passen!

Deze etnische kussens geven net dat beetje extra dat mijn slaapkamer nodig had!

styling van de slaapkamer
hotel stijl slaapkamer

De bohemian sfeer toespassen

De Bohemian stijl kenmerkt zich echt door de etnische prints en oosterse kleuren combinaties die je normaal gesproken niet ziet. Aangevuld met vintage of zelf gemaakte meubels. Deze sfeer creëren in jouw slaapkamer is niet moeilijk. Durf te kiezen voor een warme basis kleur.

Kijk bij het uitkiezen van de kleuren eens naar de kleuren van specerijen. Dit zijn hele mooie warme kleuren die mooi met elkaar combineren in een bohemian interieur.

Nona pillow kussens in de slaapkamer
Bohemian slaapkamer styling

Kies verder voor kleuren die dicht bij elkaar liggen. Zo koos ik voor roze, rood en bruin, en als contrastkleur okergeel. Dit geeft eenheid en rust. Met verschillende stoffen en prints maak je het tot een spannende mix.

Vintage en bohemian stijl combineren
De kleur roze in combinatie met aarde tinten

Handgemaakt met oog voor detail

Ik ben heel blij met de fijne sfeer die ik creëerde in onze slaapkamer. Onder andere door de prachtige nieuwe kussens. De etnische kussens hebben zo’n bijzonder verhaal dat dit ook bijna niet anders kan. Daarnaast is over het uiterlijk tot in detail nagedacht.

Nona kussen wit en leer

Eigenaresse van Nona Pillows Manon maakt elk kussen met de hand af in Nederland. De Mud Cloth stof uit Mali combineert ze met canvas katoen. Daarnaast krijg ieder kussen een rosé gouden rits welke Manon custom laat maken. En op elk kussen zit een faux leren logo. Manon heeft zelfs al aan combinaties gedacht. Zo heeft ze naast de Mud Cloth kussens, ook het mooie handgemaakte wit met leer kussen in haar collectie zitten!

kussen met print
nona pillows

Ik als kussen junkie vind het super bijzonder om zo’n uniek handgemaakt kussen in huis te hebben. Vooral door het wel heel bijzondere verhaal! Maar ook de kleuren zijn zo warm en de prints laten het interieur echt tot leven komen. Ik ben erg blij met mijn nieuwe bohemian slaapkamer look! Super benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs Ayla

Etnische kussens op de slaapkamer

Meer slaapkamer inspiratie lees je hier:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nona Pillows. Voor samenwerking als product reviews of blog posts over jouw merk of producten, kun je contact opnemen: info@pastelenstaal.nl 
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *