Flexa expert muurverf
Binnenkijken Interieur Blog Kleur inspiratie

Roze badkamer verven met Flexa Expert muurverf

Nieuwe badkamers van tegenwoordig zijn modern, met een hamam kleurenpallet van grijs, zwart en hout tinten. Niks mis mee, want ook in onze badkamer vind je hout en zwarte accenten terug. Maar om het lekker fris te maken, koos ik voor de accentkleuren oud roze en mint groen als vrolijke tegenhanger! Omdat ik het zo fijn vind dat onze roze badkamer zo fijn kleurrijk is, besloot ik laatst dat ook alle muren die nog wit waren eraan moesten geloven. Met een flinke roze lik verf creëerde ik mijn Dream Pink Bathroom!

Ik hou van vrouwelijk en pastel. Terwijl mijn vriend wel gaat voor wat stoerder zoals zwarte details. Ik vond het leuk om deze combinatie in de badkamer terug te laten komen. Juist door te kiezen voor contrasterende kleuren als zwart en roze geef je een kamer een verrassende twist Eigenlijk passen roze en zwart juist super goed bij elkaar. Roze wordt vaak gezien als lief, schattig, meisjesachtig, maar door het met zwart te combineren, wordt roze stijlvol, stoer en gedurfd.

Roze douche

Oudroze kleur Humble Blush van Flexa

Voor de juiste roze tint heb ik gezocht naar een warme oud roze kleur. De roze tegels in de douche moesten er goed bij passen. En ook het oud roze kleurtje welke in de Portugese cement tegelvloer zit, moest er in terug komen. Ik heb via Flexa kleurentesters ontvangen waarmee ik verschillende roze kleuren verf heb uitgetest op de muur naast de bestaande tegels. Ik wist dat ik niet precies dezelfde kleur ging vinden als de tegels. Dus dat was ook niet mijn insteek. Ik wilde een kleur die er goed bij machte. Met de kleurentesters ontdekte ik dat de kleur: Humble Blush perfect past bij de oud roze tegels en ik wist gelijk dat dit hem moest worden!

roze badkamer

Reinigbare muurverf

Gelukkig hebben ze tegenwoordig ook verf voor ruimtes als de badkamer en keuken, en kun je ook daar kiezen voor kleur op de muur! Want ja, onze hele badkamer moest natuurlijk roze geschilderd worden! Zelfs tot in de nok aan toe. Dus ik wilde wel een verf hebben die geschikt is voor gebruik in de badkamer. Ik koos voor Flexa Expert muurverf. Dit is goed reinigbare schrobvaste muurverf. De Flexa Expert verf heeft een beschermlaag waardoor je de muren makkelijk kunt afnemen en deze vuilafstotend worden. Ideaal om zo ook voor een mooie kleur verf te kunnen kiezen in je badkamer!

Flexa expert muurverf

Heerlijk om juist in de badkamer te gaan voor een kleurstatement!

Het was nog best een klus, om helemaal in de nok te schilderen! Met ladders heb ik staan stoeien, en na een tijdje was ook ik helemaal roze. Maar de verf schilderde heerlijk en droogde super snel. De eerste laag was eigenlijk al bijna helemaal dekkend. Maar omdat ik nu toch in de weer was, heb ik het de volgende dag nog een tweede keer geschilderd. Dit omdat ik denk dat het beter is voor de vocht en vuil afstotende werking van de verf. En sommige randjes zien er nu net wat beter uit als met 1 laag.

Waarom een roze badkamer?

Waarom ik ervoor koos om alle muren in de badkamer roze te schilderen? Ik wilde meer eenheid en verbinding in de badkamer. Het moest warmer worden en meer bij elkaar gaan passen. De witte muren vond ik na een tijdje te kil en clean staan bij de Portugese cementtegels en de stoere wasbak.

In deze vorige blog over de badkamer zie je hoe het was met witte muren.

Het is natuurlijk best een heftig ding om alle muren roze te schilderen. Maar voor mijn gevoel miste er echt nog iets in deze badkamer, en moest er iets gebeuren om het 1 geheel te krijgen.

Stoer badkamermeubel met roze muren

Soms moet je niet alleen out of the box denken maar ook durven uitvoeren.

Zwart en hout als tegenhanger

Heel blij ben ik dan ook met de mooie oud roze kleur Humble Blush van Flexa. Hij sluit perfect aan bij de tegels. Het is echt 1 geheel geworden. De vloer sluit nu ook aan bij de muur en het brengt meer verbinding. Ik koos voor een roze badkamer, ook omdat wij al veel stoere tegenhangers hebben. Zoals de zwarte douchekop en de grote glazen wand met zwarte kozijnen. Maar ook de houten details, zo komt het eiken gebint van het huis nu extra mooi uit. En ook de oude houten schooldeur en de stoere werkbank met zelf gemaakte koperen kraan erboven shinen nu nog meer!

Interieur met stalen pui
Stoere badkamer

Koperen kraan

Wat ik nu ook extra mooi vind staan is de koperen kraan. Om de muur te kunnen schilderen, heeft mijn vriend hem losgehaald. Toen hij toch van de muur was, heeft hij hem gelijk helemaal mooi opgepoetst. Dat was ook wel nodig, want door gebruik met water was hij aardig verweerd. Toen hij weer op de muur kon was hij als nieuw! Ik vind hem nu extra mooi uitkomen op de roze muur! Roze en koper vind ik sowieso een top combinatie!

stoer badkamermeubel
kraan van koper

Zouden jullie het aandurven? Je badkamer helemaal schilderen in een andere kleur dan wit? Het was een behoorlijke klus, maar ik ben super blij dat mijn roze badkamer nu helemaal naar wens is! Het is nu een veel warmer geheel geworden, zelfs mijn vriend geeft dat toe haha.

Liefs Ayla

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. 
Voor samenwerking als product reviews of blog posts over jouw merk of producten,
kun je contact opnemen: info@pastelenstaal.nl
Volg Pastel en Staal blogs ook via:

Meer inspiratie voor jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *